Este timpul pentru renovarea bucatariei. Ai visat de mult la acest lucru si iti doresti o bucatarie in care esteticul se imbina armonios cu functionalul. Dar oare stii exact ce presupune asta? Iti recomand sa cistesti mai jos lista cu cele mai importante aspecte la care trebuie sa te gandesti pana incepi renovarea bucatariei.

1. Calculeaza bugetul de care ai nevoie pentru renovarea bucatarie si gandeste-te cu cat il poti depasi. Intotdeauna pot aparea cheltuieli neprevazute si este bine sa ai o rezerva de bani. In timpul renovarii se poate sparge o teava de sub chiuveta, un spot se poate arde si trebuie inlocuit. Un alt lucru destul de des intalnit este suplimentarea materialului de lucru. Daca schimbi gresia sau faianta, este posibil sa ai nevoie de un sac de adeziv in plus. Sau poate, blatul de bucatarie pe care ai pus ochii in momentul in care ai facut proiectul s-a scumpit intre timp.

2. Durata lucrarilor pentru renovarea bucatariei. Ai planificat totul in amanunt, ai facut calculul pe zile si crezi ca vei termina renovarea bucatariei in 2 saptamani. In cel mai fericit caz. Ei, bine, stim cu totii ca termenele de genul acesta nu se prea respecta. Asadar, mai adauga o saptamana in plus la termenul de finalizare iar asteptarile tale nu vor fi inselate.

3. Gandeste-te inainte daca instalatiile sanitare trebuie sau vrei sa fie mutate. Acest lucru presupune costuri suplimentare, in plus trebuie sa vorbesti cu firma care se ocupa de renovarea bucatariei daca acest lucru este posibil. Chiar daca tu vrei sa schimbi locul chiuvetei, tevile sau conductele de apa nu pot fi prelungite sau mutate intotdeauna.

4. Spatiul de depozitare. Gandeste-te de la inceput la cat de mult spatiu de depozitare ai nevoie. Daca inlocuiesti mobilierul, orienteaza-te catre altul mai compact, cu un spatiu mai bun de depozitare a ustensilelor de bucatarie, a veselei sau al alectrocasnicelor. Ia in calcul schimbarea frigiderului si a altor corpuri de bucatarie.

5. Aerisirea bucatariei este foarte importanta. Chiar daca ai sau nu o hota, probabil vei vrea sa iti cumperi una odata cu noua bucatarie. Dar nu intotdeauna este suficienta pentru a scapa de aburul si mirosul mancarurilor. De aceea, este important sa nu montezi ferestre care doar se rabateaza sau sa nu blochezi accesul la fereastra. Atunci cand faci proiectul pentru renovarea bucatariei, fa-l in asa fel incat, ferestra sa poata fi deschisa in orice moment. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de o aerisire rapida.

6. Functionalitatea primeaza in bucatarie. Gandeste proiectul pentru renovarea bucatariei in ansamblu. Cum va fi cand toate sertarele si aparatele electrocasnice sunt folosite in acelasi timp? In cazul in care masina de spalat vase este deschisa poti ajunge la chiuveta? Sau atunci cand deschizi usa frigiderului se va ciocni de ceva? Asigura-te ca te gandesti la toate aceste aspecte daca vrei sa preintampini eventualele neplaceri. In plus, iti va fi greu sa modifici pozitia mobilierului pe parcurs pentru a te asigura de o buna functionalitate a acestuia.

IN ACEST MAGAZIN GASESTI MOBILIER DE BUCATARIE FUNCTIONAL SI MODERN LA PRETURI MICI.

7. Lucruri inutile. Da, toti avem lucruri inutile pe care le-am cumparat doar dintr-un moft sau pentru ca e la moda. Inainte sa faci planul pentru renovarea bucatariei gandeste-te si la acest aspect. Chiar ai nevoie de o masina de spalat vase? Sau iti place ideea de a avea o masina de spalat vase si o vei folosi o data pe saptamana? Banii pe care i-ai da pe ea, ii poti adauga la suma planificata pentru cuptor si poti cumpara unul mai performant. Evalueaza-ti necesitatile, fa-ti o lista cu ce ai nevoie si fara de care nu poti sa te descurci in bucatarie. Nu cumpara lucruri inutile doar pentru ca le-ai vazut intr-un film sau este o promotie buna. In felul acesta economisesti bani si spatiu.

Daca ti-a fost de ajutor acest articol trimite-l mai departe prin: